Seifurile au devenit extrem de populare în ultimii ani. În trecut erau folosite doar de bănci şi de marile companii. Astăzi sunt folosite de majoritatea companiilor dar şi de oamenii simpli care au lucruri de valoare şi vor sa fie ţinute în siguranţă
Ca la orice mecanism, există riscul să nu mai funcţioneze corespunzător şi atunci aveţi nevoie de asistenţă. Poate sună absurd chiar haios pentru unii, asta până când li se intâmplă. Nu trebuie să vă faceţi griji, suntem acolo unde este nevoie de noi.
În cazul în care nu mai găstiţi cheia de la seif sau nu vă mai aduceţi aminte codul de acces, cel mai bine este să apelaţi la un lăcătuş profesionist pentru a vă ajuta să deschideţi seiful. Este important să nu incercaţi dumneavoastră prin cine ştie ce metode văzute pe internet sau să folosiţi forţa. Dacă încercaţi, riscaţi să stricaţi mecanismul şi să faceţi mai mult rău. Totuşi este un seif. Este creat pentru a ţine valorile închise bine. Dacă încercaţi să-l taiaţi cu flexul puteţi să distrugeţi ce este în interior.
Ştim ce înseamnă să nu poţi deschide ceva cand ai nevoie şi este frustrant, dar trebuie să aveţi răbdare şi să apelaţi la profesionişti. Cât timp durează să îl deschidem? Asta nu se poate estima. Poate să dureze 3 minute sau 5 ore. Lăcătuşeria nu este o ştiinţă exactă, este o artă bazată pe îndemanare, răbdare şi pricepere.
În majoritatea cazurilor intervenţia unui lăcătuş deschide seiful fără să îl deterioreze. În anumite cazuri pot aparea mici urme estetice ale intervenţiei, dar niciodată conţinutul nu este compromis.
Atunci când nu mai există cheia, în primul rând trebuie să ne asigurăm că persoana care solicită deblocarea este şi persoana care are dreptul de a folosi acel seif.
- Pentru asta avem nevoie de documente de provenienţă şi documente de identitate pentru a fi scrise în procesul verbal de intervenţie. Descuierea seifului este posibilă în 80% din cazuri, în restul de 20% trebuie intervenit prin alte metode oarecum distructive.
- Când există cheia nu mai avem nevoie de acte doveditoare, dar avem nevoie de rabdare pentru a putea deschide seiful şi de a-l repara.
- Dacă bateriile la un seif electonic nu mai răspund la comenzi, atunci trebuie intervenit în aşa fel încât să alimentăm circuitul şi să-l facem iar funcţional. Foarte important este să schimbaţi bateriile la timp pentru a evita descărcarea lor şi de a pierde accesul la seif.
- Dacă mecanismul unui seif nu mai funcţionează nici cu cheie, nici cu cod atunci trebuie tăiat cu flexul. Tăietura se face în aşa fel încât să nu distrugem nimic din ce este in interior.
Este indicat, recomandat să faceţi o mentenanţă periodică seifului pentru a evita defectarea lui şi implicit blocarea seifului.
Vă stăm la dispoziţie cu servicii de deblocări, reparaţii şi mentenanţă a seifurilor.
Încercaţi pe cât posibil să inlocuiţi bateriile la timp pentru evitarea neplăcerilor cauzate de acestea. Reţineţi că butucul unui seif electronic este doar pentu urgenţe, el nu este făcut să fie folosit zilnic